Tips om de voordelen van waterkerende gevels te maximaliseren

Waterkering gevel

Stelt u zich eens voor wat de mogelijkheden zijn van een gebouw dat bestand is tegen water en wind. Met de juiste gevel- en ontwerpstrategieën wordt dit gebouw nog weerbaarder tegen guur weer. Waterbestendige gevels zijn een van de vele veerkrachtige strategieën die architecten in hun projecten kunnen integreren om ervoor te zorgen dat deze bewoonbaar blijven bij langdurige natuurkrachten zoals droogte, harde wind of overstromingen. Veerkrachtige gevelontwerpen omvatten ook andere gebouwtechnologieën die extreme weersomstandigheden kunnen weerstaan zonder het comfort van het interieur of de structurele integriteit in gevaar te brengen. Deze omvatten het toevoegen van een overstek om te voorkomen dat regenwater zich op het dak verzamelt; het gebruik van hoogwaardige isolatie en dubbele beglazing in ramen; en het installeren van gevelventilatorsystemen om vocht uit binnenruimten te verwijderen.

Wat is een waterbestendige gevel?

Een waterkering gevel voorkomt dat water voorbij het oppervlak van het gebouw komt en de onderliggende structurele onderdelen beschadigt. Maar een gevel zonder achterliggende constructiedelen kan toch waterbestendig zijn. In dat geval absorbeert het membraan tussen de gevel en de structuur de kracht van het water en voorkomt het dat de structuur beschadigd wordt.

Hoewel een waterbestendige gevel bestand is tegen wat regenwater, is hij niet ontworpen om te weerstaan aan overstromingen. Als een gevel wordt blootgesteld aan hevige regenbuien die overstromingen veroorzaken, zal het membraan het uiteindelijk begeven en zullen de structurele elementen in gevaar worden gebracht.

Waarom is het belangrijk om een waterbestendige gevel te hebben?

Waterschade is voor veel gebouwen een groot probleem. Het is mogelijk dat de structuur van een gebouw niet bestand is tegen de kracht van het regenwater en de structurele integriteit niet kan garanderen. Constructiedelen kunnen beschadigd raken, waardoor ze het begeven of instortingsgevaar ontstaat. Bovendien kunnen structurele onderdelen zoals elektrische bedrading en loodgieterswerk worden aangetast, waardoor brand of lekkage kan ontstaan.

De beste manier om deze problemen te voorkomen is door een effectieve gevel te hebben. Een waterbestendige gevel is een gevel die bestand is tegen normale regenval en structurele en interieurschade kan voorkomen. Indien correct uitgevoerd, kan het een gebouw ook beschermen tegen overstromingen. Een gevel is bestand tegen water van het grondoppervlak, maar niet tegen water van bovenaf.

Strategieën om in uw volgende gebouw toe te passen.

Nu u weet waarom het belangrijk is om een waterbestendige gevel te hebben, is het tijd om te overwegen welke soorten geveloplossingen kunnen worden gebruikt om dit te bereiken. Een waterbestendige gevel kan worden gebouwd met een verscheidenheid aan materialen en bouwtechnieken om verschillende niveaus van waterbestendigheid te bereiken.

Het gevelmateriaal en de installatiemethode zijn belangrijke factoren die de mate van waterbestendigheid bepalen. Hoe meer water de gevel te verwerken krijgt, des te belangrijker is het om het juiste materiaal te kiezen. De meest gebruikte materialen om waterbestendige gevels te bouwen zijn, cementgebonden composieten, zoals beton, cementgebonden polymeeremulsies zoals beton/polyurethaanemulsie, of acrylpolymeeremulsies zoals beton/polyvinylchloride (PVC) emulsie.

Conclusie

Een waterbestendige gevel is een van de vele veerkrachtige strategieën die architecten in hun projecten kunnen inbouwen om ervoor te zorgen dat deze bewoonbaar blijven tijdens langdurige natuurgeweld zoals droogte, harde wind of overstromingen. Waterbestendige gevels zijn een van de vele veerkrachtige strategieën die architecten in hun projecten kunnen toepassen om ervoor te zorgen dat deze bewoonbaar blijven tijdens langdurige natuurgeweld zoals droogte, harde wind of overstromingen. Veerkrachtige gevelontwerpen omvatten ook andere gebouwtechnologieën die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden zonder afbreuk te doen aan het binnencomfort of de structurele integriteit. Voorbeelden hiervan zijn het toevoegen van een overstek om te voorkomen dat regenwater zich op het dak verzamelt; het gebruik van hoogwaardige isolatie en dubbel glas in ramen; en het installeren van gevelventilatiesystemen om vocht uit binnenruimten te verwijderen.