Kapstokhaken: De gordijnhangers van de 21e eeuw.

Kapstok haak

Elk zichzelf respecterend huis zou een set haken moeten hebben voor het ophangen en luchten van de was. Maar wat als u geen standaard muur in uw wasruimte hebt om de haken op te hangen? Of, wat als u niet wilt omgaan met het gedoe van het boren van gaten door uw gipsplaat? Geen probleem! Met weinig meer dan wat schroeven, een paar gordijnringen en een kapstok haak of twee, kunt u uw kleding gemakkelijk ophangen aan haken die uit het zicht zijn. Hoewel ze misschien niet zo handig zijn als automatische machines en opbergoplossingen, geven deze haakjeshacks u het gevoel dat uw wasgoed de aandacht krijgt die het verdient – een haakje tegelijk. Bekijk onze beste tips om uw DIY gordijnhaken optimaal te laten werken.

Decoratieve gordijnhaken

Kunstwerken, stoffen en patronen behoren tot de eerste dingen die worden weggegooid als een kamer opnieuw wordt ingericht. Maar wat als je de gordijnringen van je oude gordijnen zou kunnen hergebruiken als haken om kleren aan op te hangen? Dit project is het perfecte voorbeeld van een kleine aanpassing die grote resultaten kan opleveren. Door de gordijnringen aan haken te hangen, kunt u gemakkelijk kleding ophangen om te drogen. Dit is vooral handig voor buitenkleding die vochtig kan worden door regen of sneeuw.

Haken als gereedschapshouders

Als u met vrienden en familie samen bent, moet u het keukengereedschap dat u het vaakst gebruikt opbergen. Waarom gebruikt u geen haken van uw gordijnen? Met een beetje verf en een andere indeling van uw gordijnen kunt u een set haken maken voor keukengerei, lepels en andere keukenbenodigdheden. De haken kunnen naar behoefte worden verplaatst en kunnen in verschillende kleuren worden geverfd om bij uw keukeninrichting te passen.

Een droogrek ophangen

Een droogrek als dit is perfect voor het drogen van truien en andere voorwerpen die te zwaar zijn om op de grond te drogen. Net als de gordijnringhaken hierboven is dit een geweldig voorbeeld van een relatief eenvoudige hack die een broodnodige functie biedt.

U kunt rekken van verschillende grootte ophangen, afhankelijk van uw behoeften. Het hierboven afgebeelde rek houdt een groot dressoir, waardoor truien en andere voorwerpen die te zwaar zijn om aan een muur of rek te hangen, gemakkelijk kunnen drogen.

Conclusie

Gordijnringen ombouwen tot haken, een droogrek ophangen en gereedschap hergebruiken als haken zijn allemaal relatief eenvoudige hacks om je wasruimte efficiënter te maken.

Verder kun je altijd gewoon ruimte maken voor wasmanden – vooral als je kinderen hebt! Als je meer spullen hebt dan je ruimte voor hebt, zul je dankbaar zijn voor de DIY gordijnring hack die je helpt ruimte te maken voor je was.